Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Convertor met meerdere stroomgestuurde uitgangen voor dimbare LED verlichting met behoud van licht..

Looptijd: van 27 mei 2009 tot 31 mei 2012

Doel is een efficiënte convertor technologie te ontwikkelen (MOCC convertor) waarmee het mogelijk wordt om verschillende LEDs te voorzien van een verschillende vooraf in te stellen stroom, zonder vervuiling van de netspanning. Hiermee wordt het mogelijk wit licht te genereren uit verschillende RGBA LEDs, waarbij alle geproduceerde LEDs van verschillende kleuren gebruikt kunnen worden zonder ze te hoeven selecteren op spanning/kleureigenschappen. Daarnaast wordt het mogelijk door naregelen de kleurkwaliteit en warmte over de gehele levensduur te behouden.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen