Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Cool Pluimveetransport

Looptijd: van 1 september 2021 tot 31 december 2023


De hoofddoelstelling van het project ‘Cool Pluimveetransport’ is het ontwikkelen van een geconditioneerde trailer voor het vervoer van pluimvee naar de slachterij.

De geconditioneerde trailer is een gesloten systeem, waardoor het klimaat in de pluimveewagen op extreem warme of koude dagen optimaal voor het pluimvee is en blijft. Op extreem warme dagen kan de inkomende lucht 10 tot 15 graden terug gekoeld worden met behulp van koeling. Bij extreem lage temperaturen wordt de ingaande buitenlucht opgewarmd door de warmte die vrijkomt bij de kuikens. Hierdoor blijft de temperatuur en luchtvochtigheid in de wagen op peil. Een haalbaarheidsstudie en patentaanvraag heeft uitgewezen dat deze geconditioneerde trailer uniek is in de mondiale vleeskuikensector.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen