Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Coolminds

Looptijd: van 6 juni 2012 tot 28 november 2014
Plattegrond van de locatie van het project

 

 Informatie over het project 

Coolminds heeft subsidie ontvangen voor  het opstellen van een strategisch marketingplan. Dit marketingplan heeft betrekking op de dienst van de onderneming: het verzorgen van websites en sociale media toepassingen voor (para)medische en maatschappelijke hulporganisaties. 

Daarnaast zijn er Virtual Reality brillen geintroduceerd op de markt. Naast dat dit interessant is voor gamers, de doelgroep waarvoor deze brillen in eerste instantie zijn ontwikkeld, biedt dit ook mogelijkheden voor medische toepassingen.  

Met behulp van de nieuwste computer technieken kan er bijvoorbeeld rondom een persoon een 360 graden video weergave van zijn omgeving worden gecreëerd, zodat deze zich in de “echte” wereld waant. Daardoor het mogelijk is om VR brillen in te zetten voor de behandeling van mensen met angststoornissen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen