Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Coolpack PV

Looptijd: van 16 november 2016 tot 31 oktober 2018

 

Warmteontwikkeling heeft een negatieve invloed op de efficiëntie en levensduur van zonnepanelen (ook wel PV panelen genoemd). In dit project wordt koelingstechnologie voor zonnepanelen ontwikkeld, de zogeheten Coolpack technologie.

Door het toepassen van deze technologie wordt de temperatuur van een zonnepaneel lager. Hierdoor neemt de opbrengst per geïnstalleerde zonnecel toe en wordt de levensduur van een zonnecel verlengd. Dit resulteert in een hogere jaarlijkse opbrengst tegen lagere kosten in vergelijking tot standaard zonnepanelen. In dit project worden door middel van onderzoek, modellen en praktijktesten de effecten van koeling op zonnepanelen, jaarlijkse opbrengst en levensduur onder diverse omstandigheden onderzocht.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen