Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Copd+

Looptijd: van 1 januari 2016 tot 31 december 2018
Plattegrond van de locatie van het project

In het COPD+ project werken vier partners uit Gelderland (Nijmegen) en Overijssel (Deventer) samen aan een "Smart care assistant" om longaanvallen (exacerbaties) via de smart phone te voorspellen. Doel is de kwaliteit van leven van de patiënt te verbeteren en ziekenhuisopnames te voorkomen. Omdat de benauwdheid van een longaanval een nare ervaring is maar ook blijvende schade kan aanrichten is het belangrijk dat de patiënt vooraf wordt gewaarschuwd en snel actie kan ondernemen om de longaanval te voorkomen. Met de slimme zorg assistent op de smartphone krijgt de patiënt direct een diagnose zonder tussenkomst van een arts. De samenwerkende partijen investeren bijna 9,3 ton en met daarbij een subsidie van bijna 5 ton is in totaal sprake van een investering van ruim 1,4 miljoen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen