Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Coöperatief pootviscentrum voor de Nederlandse viskweek

Looptijd: van 15 januari 2009 tot 14 januari 2012
Plattegrond van de locatie van het project

Korte samenvatting  Seafarm B.V. heeft onderzoek laten doen naar de technische en economische haalbaarheid van de productie van tarbot pootvis als grondstof voor de kwekerijen. Constateringen De economische haalbaarheid blijft theoretisch. Er is een gevoel dat de huidige benadering niet zal resulteren in pootvis. Er is lopende het onderzoek een externe partner (Zeeschelp) ingehuurd om parallel experimenten uit te voeren.  Er zijn geen pootvisjes bij Imares gekweekt, bij Zeeschelp wel een klein aantal. Technisch is het mogelijk om pootvis in te zetten, economisch is een andere vraag.  In een vervolg onderzoek zal de economische haalbaarheid onderzocht worden.

Wist je dat

In heel Europa werken er 350.000 mensen in de visserijsector.

De Europese Unie is de vierde visproducent ter wereld en levert een belangrijke bijdrage aan de Europese economie.

Er was in Europa 2,9 miljard bedoeld voor gebieden met een achterstand (convergentiegebieden) en 933 miljoen euro voor andere gebieden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen