Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

COUNTDOWN

Looptijd: van 1 maart 2017 tot 1 september 2019
Plattegrond van de locatie van het project

Door slim gebruik te maken van innovatieve technologie en big data, kunnen logistiek dienstverleners hun processen verbeteren, proactief inspelen op trends en nieuwe business modellen ontwikkelen. De logistieke sector heeft hierin een grote voorspong op veel andere sectoren, want juist in de logistiek zijn er al enorm veel data beschikbaar. Veel dragers van goederen (zoals pallets en containers) hebben al een barcode en soms een tag. Indien die dragers nog slimmer worden gemaakt met behulp van innovatieve sensor technologie, komt er nog veel meer fijnmaziger informatie beschikbaar, en kan dan ook diep inzicht geven in de kwalitatieve toestand van het product. Het COUNTDOWN consortium wil met dit project gaan werken aan een oplossing die partijen in de logistieke keten in staat stelt informatie te gebruiken om de vier V's (Vervuiling, Verspilling, Verkwisting, Vermissing) te minimaliseren, waardoor optimalisatie van het bedrijfsresultaat en optimalisatie van duurzaamheid hetzelfde doel dienen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen