Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Creatieve Industrie Jan Jongerius

Looptijd: van 15 juli 2009 tot 15 september 2013

De monumentale villa en tuin aan het Merwedekanaal zijn samen met het achterliggende kantoor onderdeel van het zogenaamde Jongeriuscomplex. Dit werd gebouwd in 1938 door ondernemer Jan Jongerius. Door de eigenzinnige aanpak van Jongerius ontstond een complex dat qua bouwstijlen een mix is van modernisme en art-deco.

Met de verbouwing van de monumentale Jongerius-villa en tuin wordt de eerste stap gezet in de ontwikkeling van een ontmoetingsplaats en ontwikkelingsplek voor creatieve ondernemers in de Jongerius-fabriek.

In Utrecht wonen en werken veel creatieve ondernemers, maar de bedrijfsruimte in de stad is beperkt en verspreid. De Jongerius-fabriek moet een plaats worden waar ondernemers uit de kunsten, creatieve zakelijke dienstverlening en media en entertainment zich kunnen vestigen en elkaar kunnen ontmoeten. De villa krijgt onder andere een horecagelegenheid en diverse kleine presentatieruimtes. Het project beperkt zich hiertoe in de 1ste fase.

Samenwerking tussen : Gemeente Utrecht, Stichting Vrienden van het Jongeriuscomplex en F. van Seumeren Holding.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen