Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Creative City Lab

Looptijd: van 18 juni 2008 tot 31 december 2010

Creative City Lab (CCLab) is een stichting met als doel creatieve oplossingen te ontwikkelen voor minstens vijf urgente en complexe maatschappelijk en economische vraagstukken.

De ontwikkelde kennis wordt publiekelijk ter beschikking gesteld. Ieder jaar wordt een nieuw thema onderzocht en in 2009 was dit de klimaatneutrale bestaande woonwijk en CO2-reductie.

Ieder halfjaar, tijdens het innovatieproces, werkt een geselecteerde groep van 25 ondernemende en creatieve topstudenten in multidisciplinaire teams fulltime aan een opdracht. De groep wordt begeleid door innovatieve organisaties. De kick-off van het project bestaat uit een masterclass van twee weken die de deelnemers van alle informatie voorziet op het gebied van het gekozen thema.

Gedurende het project wordt veel aandacht besteed aan de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de creatieve industrie. In het project de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de creatieve industrie heel belangrijk. Het doel is dat er minstens 35 directe samenwerkingsverbanden ontstaan tussen bedrijven en kennis-, onderzoeks- en onderwijsinstellingen. Er worden twee evenementen georganiseerd ter stimulering van samenwerkingsverbanden en er ontstaan 25-50 extra arbeidsplaatsen. Hierdoor groeit in de regio een Young Smart Professionals netwerk en een verbeterde kennisdeling- en ontwikkeling tussen bedrijfsleven, overheid, onderwijsinstellingen en de creatieve industrie. De resultaten en de ontwikkelde kennis zijn beschikbaar voor andere gebruikers.

Samenwerking tussen : Stichting Creative City Lab, Create Today, Squarewise, Mattmo concept & design, Pepper Office en Innovation Office, bedrijsleven, creatieve industrie, de gemeenten Amsterdam en Utrecht en een aantal kennisinstellingen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen