Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Crest * Cool

Looptijd: van 1 juni 2017 tot 31 december 2022


In de vleesverwerkende industrie is koeling essentieel. Koeling is één van de belangrijkste manieren om de houdbaarheid te verlengen en voedselveiligheid en kwaliteit te waarborgen.

Slachthuizen kampen echter met ruimte tekort waardoor de beschikbare ruimte waarin vlees kan worden gekoeld beperkt is. De enige manier om te groeien is daarom door koeling steeds sneller plaats te laten vinden. Met de huidige koeltechnieken vermindert snelle(re) koeling vaak de kwaliteit van het vlees (vocht, verkleuring, taaiheid). Dit leidt weer tot meer ongewenst afval.

Dit project heeft als doel de ontwikkelde Crest*Cool techniek tot een prototype te ontwikkelen. De techniek is gebaseerd op spraytechnologie, waarbij lucht over vochtig gemaakte karkassen wordt geblazen. Belangrijkste uitdaging/vraag is hoe er voor te zorgen dat water aan karkassen hecht. De spraykoeltechniek van Crest*Cool biedt hiervoor een slimme oplossing. Door middel van elektriciteit/spanning worden de waterdruppels ‘bestuurbaar’ en bewegen zij zich in de richting van het karkas. In dit project wordt een prototype te ontwikkeld, getest en de werking wetenschappelijk bewezen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen