Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

CRISIS CONTROL

Looptijd: van 1 juli 2021 tot 31 december 2022
Plattegrond van de locatie van het project

Bij de bestrijding van rampen, crises en ongeregeldheden, werken verschillende hulpverleningsinstanties samen. Elk van deze instanties heeft zijn eigen informatiebehoefte en de meeste van deze instanties hebben hun eigen informatiesysteem. Recente evaluaties hebben echter aangetoond dat crises verergeren wanneer grote hoeveelheden informatie niet kunnen worden geduid en gedeeld. Aanbevelingen definiëren de behoefte aan een “Gemeenschappelijk Operationeel Beeld” en aan operationele scenario’s waarmee (a) incidenten beter kunnen worden voorspeld (b) individuele hulpdiensten efficiënter kunnen opereren en waarmee (c) naadloos kan worden opgeschaald naar een complexere commandostructuur.
De huidige economische situatie zorgt ervoor dat partijen zoals hierboven genoemd niet willen of kunnen investeren in de ontwikkeling van een dergerlijke applicatie. Tegelijkertijd zorgt de maatschappelijke situatie ervoor dat het samenwerken van verschillende partijen juist noodzakelijk is. Hier ligt een dilemma.
In antwoord hierop wil Pandora Intelligence een scenariomodel ontwikkelen waarmee historische data, actuele informatie en streaming data wordt samengebracht tot een ‘Gemeenschappelijk Operationeel Beeld’ waarmee hulpdiensten individueel én in samenhang met elkaar efficiënter kunnen interveniëren in crisissituaties. Het Gemeenschappelijk Operationeel Beeld wordt gevisualiseerd via een netwerk, op een kaart (met meerdere kaartlagen) waarbij het mogelijk is te situatie te bezien vanuit het perspectief van een specifieke hulpverleningsinstantie én vanuit het perspectief van de burger.
De ingeschatte looptijd voor dit project is 18 maanden, onderverdeeld in 6 werkpakketten.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen