Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Cross Media Expertisecentrum

Looptijd: van 1 september 2008 tot 31 december 2012

Met 'cross media' worden bedrijven bedoeld die exploiteren van informatie tot hoofdtaak hebben en die daarvoor meerdere media gebruiken, zoals een radio- of tv-omroep, uitgeverij, entertainment en reclame. Ook creatieve ontwerpers en conceptontwikkelaars behoren tot de cross media.

De cross media industrie geeft een krachtige impuls aan de economie van de Noordvleugel van de Randstad. Het project ontwikkelt een regionaal expertisecentrum voor de cross media sector waarin bedrijfsleven, overheid, het onderwijsveld en de onderzoekswereld elkaar ontmoeten en intensief gaan samenwerken.

In het Cross Media Expertcentrum komen kennis en vaardigheden samen. Bedrijven uit deze sector kunnen hier terecht voor advies, kennis en expertise. Het Expertcentrum speelt ook een belangrijke rol in het vergroten van het netwerk. Het toegankelijk maken van kennis voor partijen in de sector is mogelijk nog belangrijker dan de kennis op zich. Deze kennisverspreiding wordt mogelijk gemaakt door een groot aantal on- en offline communicatieactiviteiten, door netwerkbijeenkomsten, congressen, workshops te organiseren en door matchmaking.

Samenwerking tussen : de provincie Noord-Holland, Flevoland en Utrecht, Ministerie van Economische Zaken, Syntens, Hogeschool van Amsterdam, Universteit van Utrecht, UvA, de gemeenten Haarlem, Amersfoort en Almere, en coördinerende organen als AIM, Taskforce Innovatie, Almere Kennisstad en Waag Society.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen