Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

cTRAC zuivering van monoclonale Antilichamen (mAb)

Looptijd: van 28 maart 2017 tot 17 juli 2020
Plattegrond van de locatie van het project

De Proxcys innovatie maakt de bio-farmaceutische productie van antilichamen (mAbs) tegen o.a. kanker of auto-immuunziekten sneller, robuuster, goedkoper en efficiënter.
Immunotherapie is veel effectiever, minder schadelijk en maakt de therapie veel minder ingrijpend voor de patiënt. De kosten van immunotherapie zijn echter erg hoog.
Bij de zuivering van de mAbs wordt de eerste filtratiestap van het proces overbodig. De verbranding van deze filters na gebruik leveren een CO2-belasting op van 10.000 kg CO2 per kg mAb. De 30% snellere procesvoering, een 50% kleinere cleanroom en het vervallen van de grote filters draagt nog extra bij aan de verkleining van de ecologische footprint.
Door een significante verlaging van de kosten van het proces speelt cTRAC een rol om de immunotherapie voor meer mensen bereikbaar te maken.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen