Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Cultuurhuis Hommeles: activiteiten voor de wijk

Looptijd: van 1 september 2010 tot 1 juni 2014
Cultuurhuis Hommeles

Cultuurhuis Hommeles geïnspireerd door Annie M.G. Schmidt

Cultuurhuis Hommeles staat in Almere-Buiten en is een samenwerkingsproduct van ROC Flevoland en de Stichting Annie M.G. Schmidt Huis. Dit Cultuurhuis biedt enerzijds wijkbewoners een divers cultureel aanbod en anderzijds wordt Hommeles gebruikt als leerwerkplek voor de leerlingen van ROC Flevoland. In de programmering van Hommeles is het eigenzinnige gedachtegoed van Annie M.G. Schmidt – eigenwijs, stout en tegendraads – een leidende inspiratiebron.

Kansen voor West heeft een bijdrage geleverd aan de activiteiten van Hommeles als cultureel wijkcentrum. Aan zo’n centrum hadden de inwoners van het stadsdeel Almere-Buiten, met circa 55.000 inwoners, grote behoefte. Hommeles is een culturele ontmoetingsplek geworden, die kinderen én volwassenen aanspreekt, die de fantasie prikkelt en die aanzet om zich uit te leven in de eigen creativiteit. De programmering die de inwoners van Almere-Buiten krijgen aangeboden is breed en divers op het gebied van literatuur, film, media en podiumkunsten. Met als bijkomend voordeel dat de vele georganiseerde activiteiten de mensen uit de wijk dichter bij elkaar heeft gebracht.

Buiten het aandachtsveld van Kansen voor West maar niet minder belangrijk viel de onderwijsfunctie die Hommeles ook vervult. Leerlingen van allerlei opleidingen binnen het ROC Flevoland werken hier aan allerlei opdrachten en activiteiten als voorloper voor hun stage of beroepspraktijk. De wijkbewoners zijn voor hen een veilig, maar reëel publiek. Ook zijn de leerlingen – onder begeleiding – grotendeels verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het Cultuurhuis.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen