Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

CVT in windturbine

Looptijd: van 8 mei 2008 tot 31 december 2012
Plattegrond van de locatie van het project

De ontwikkeling van een continue variabele transmissie voor een windturbine met vermogens tussen de 500 kW en 3 MW. Deze nieuwe CVT dient verder op te schalen te zijn zodat in de nabije toekomst nog grotere vermogens gerealiseerd kunnen worden. De markt voor windenergie is "booming business" jaarlijks groeit de markt met 20% tot 30%. De huidige windturbines zijn uitgerust met een mechanische transmissie een generator en hoge vermogens elektronica om de windenergie om te zetten in elektrische energie. Deze aandrijflijn vergt echter een behoorlijke hoeveelheid onderhoud en is relatief duur. De inzet van een CVT in de aandrijflijn maakt het mogelijk om de dure en onbetrouwbare hoge-vermogenselektronica te ver vangen en ook het energetisch rendement te verhogen. Met de CVT wordt het mogelijk een alternatieve aandrijflijn aan te bieden die daarmee goedkoper en duurzamer is. Doelstelling is om de prijs per kWh met 5% te laten dalen en het energetisch rendement met 5% te laten stijgen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen