Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Dakpark Rotterdam

Looptijd: van 13 juli 2012 tot 1 juli 2014

De wijk Bospolder-Tussendijken in Rotterdam heeft een drastisch tekort aan groen en een aangename verblijfsruimte, en er waren in dit verstedelijkte gebied nauwelijks mogelijkheden om daar verandering in aan te brengen. Tot het moment waarop besloten werd in het gebied ernaast meervoudig ruimtegebruik toe te passen: de bouw van een bedrijfsgebouw en parkeergarage met daar bovenop een park. Het park wordt 9 meter hoog, 1200 meter lang en 85 meter breed, waarbij de uiteinden versmallen en naar straatniveau aflopen. Door de aanleg van het Dakpark Rotterdam is er een directe relatie ontstaan tussen de Bigshops Dakpark en de wijk Bospolder-Tussendijken. De hoofdactiviteit in het project bestaat uit de aanleg en inrichting van het dakpark.  Hieronder vallen onder meer de aanleg van de parklaag (speciaal mengsel dat extra licht is en watervasthoudend), het aanleggen van groen (bomen, gras en heesters) en het aanleggen van verharding (asfaltpaden, trappen, tegelpaden).

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen