Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

De Bisschopsmolen

Looptijd: van 29 juni 2009 tot 6 juli 2011

De BisschopsmolenDe Bisschopsmolen ligt in hartje Maastricht. Het is de oudste draaiende watermolen van Nederland. De molen heeft een eigen ambachtelijke bakkerij. Hier wordt dagelijks bewezen dat broodbakken een kunst is en dat passie het hoofdingrediënt is voor een heerlijke vlaai. De molen en bakkerij zijn vrij toegankelijk. In de molen kan men kennismaken met het ambacht van de molenaar en zien hoe we van het oergraan Kollenberger Spelt meel en bloem maken. Ook is het mogelijk om vanuit de Bisschopsmolen een Molentocht te lopen door de binnenstad van Maastricht. InnovatiefDe Bisschopsmolen is continu bezig met innovatie in de ruimste zin van het woord. Inspelen op trends en ontwikkelingen, het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten en activiteiten, het aanboren van nieuwe markten, het opstarten van samenwerkingsclusters etc. In dat kader heeft de Bisschopsmolen subsidie ontvangen uit de MKB-regeling Innovatiemedewerker in het kader van OP-Zuid. De officiële OP-Zuid projectnaam: Echt en puur innoveren en beleven bij De Bisschopsmolen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen