Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

De CNC-Coatingprinter

Looptijd: van 8 september 2017 tot 7 september 2018
Plattegrond van de locatie van het project

De printer moet het proces van coaten efficiënter maken, wat op meerdere vlakken bijdraagt aan de ambities van de twee topsectoren. De printkop zal perfect gedoseerd en zonder residu de coating aanbrengen en de dampen afzuigen, zodat er een minimum aan schadelijke gassen in het milieu terecht komt. Ook wordt het coaten sneller gedaan en kunnen er grotere oppervlakten in kortere tijd worden gecoat. DCS is marktleider voor het aanbrengen van coatings op industriële- en offshore installaties in Nederland, maar kampt met een tekort aan technisch personeel. Dit beperkt het aantal mogelijk bewerkbare constructies en de snelheid waarmee deze kunnen worden behandeld. Beide gevallen zorgen ervoor dat sommige delen van installaties niet worden gecoat, omdat tijd zeer kostbaar is in de chemische- en offshore-industrie.
Als de ontwikkeling slaagt kan deze dus bijdragen aan een aantal ambities en doelstellingen van de beide topsectoren, namelijk globaal gezien de ontwikkeling van nieuwe productieprocessen, het terugdringen van kosten over de levenscyclus

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen