Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

De Digitale Dokter

Looptijd: van 1 januari 2022 tot 31 december 2023
Plattegrond van de locatie van het project

Bij het eHealth project De Digitale Dokter ligt de focus op de doorontwikkeling van een virtuele assistent (nu TRL7) in een bestaande Persoonlijke Gezondheids Omgeving (PGO), waarmee zorg op afstand op een efficiënte manier gerealiseerd kan worden. Het is een implementatie en verdere digitalisering van vragenlijsten en diagnosis die op dit moment in het overgrote deel met pen en papier of mondeling worden gedaan. De Digitale Dokter draagt bij een versnelde transitie in de zorg, om beter weerbaar te worden tegen de gevolgen van de huidige pandemie en hoge kwaliteit zorg te garanderen in veranderende omstandigheden.

De MKB’ers MedVision360 BV en Amberscript BV gaan in dit project samen met de Amsterdam UMC, locatie AMC (AMC) samenwerken om de Digitale Dokter, die het mondeling gesprek (anamnese) tussen zorgverlener en patiënt uit kan werken en vast kan leggen in het dossier (PGO) van de patiënt alsmede het systeem van de zorgverlener, verder door te ontwikkelen.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen