Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

De Hofbogen

Looptijd: van 15 maart 2009 tot 31 december 2015

Het Station Hofplein is het best bewaarde geheim in het centrum van de stad. Een authentiek stukje Rotterdam. Met de clustering van onderscheidende MKB ondernemers onder het Station Hofplein, wordt dit centraal gelegen deel van de Hofbogen een verzamelplek voor creatieve ondernemers en hun klanten. In de toekomst zullen hier belangrijke stedelijke ontwikkelingen plaatsvinden. Hierop vooruitlopend wordt het voormalige station Hofplein getransformeerd tot een creatieve hotspot voor kunst, cultuur, jongerenactiviteiten en onderwijs. Dit project, dat binnen de monumentenregeling past, realiseert een zestal boogruimtes en het dak van het stationsgebouw. Voordat de boogruimtes van het station verhuurd kunnen worden, worden ze grondig aangepakt. Dat betekent renovatie aan de binnenkant en het waterdicht maken van het dak van het station. Het resultaat is, dat het onveilige, deels gekraakte, station Hofplein weer verhuurbaar is, waardoor in totaal 4.700 m2 verhuurbare bedrijfsruimte beschikbaar komt. De boogruimtes zullen worden ingericht en verhuurd als BlendBar en een shoppingmall voor jonge modeontwerpers.

Samenwerking tussen : Hofbogen B.V., Blend Magazine en het Rotterdamse reclamebureau Contain.r.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen