Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

De in-air-microfluidics pilot plant voor productie van duurzame microcapsules VERSIE 2.0

Looptijd: van 15 december 2021 tot 31 december 2023


In dit project werken IamFluidics, LT Technology en de Universiteit Twente samen om de eerste “in-air-microfluïds pilot plant” ter wereld voor de inkapseling (encapsulatie) van natuurlijke oliën in biologisch afbreekbare microcapsules te realiseren.

Het bedrijf IamFluidics heeft samen met Universiteit Twente een energiezuinige technologie ontwikkeld voor de productie van duurzame microdeeltjes. Deze microdeeltjes zijn biologisch gewonnen, natuurlijk afbreekbaar en diervrij.

Microdeeltjes zitten tegenwoordig in heel veel producten, waaronder cosmetica, voedingsmiddelen, textiel, en medicijnen. Microencapsulatie betekent het ‘inkapselen van functionele stoffen in kleine microdeeltjes’. Dit is een proces dat op industriële schaal wordt toegepast om de kwaliteit en houdbaarheid van producten te verbeteren. Dit is inmiddels een miljardenmarkt, maar de huidige generatie microencapsulatie maakt nog veel gebruik van niet-afbreekbare plastics en energie-intensieve processen, deze microencapsulatie hebben vaak ook nog een beperkte effectiviteit.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen