Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

De Kazerne

Looptijd: van 1 juni 2019 tot 30 november 2021
De Kazerne

De Kazerne stimuleert de wijkeconomie
Met de Kazerne brengen we een werklocatie terug in het hart van de wijk Reigersbos in Amsterdam Zuidoost en stimuleren we de wijkeconomie. Er worden in de broedplaats werkruimtes verhuurd aan creatieve bedrijven en zzp’ers. Daarnaast zijn er voorzieningen waar lokale ondernemers gebruik van kunnen maken, de sportzaal voor culturele en sportondernemers, de buurtwerkplaats is te benutten als vergaderruimte en in de geluidsstudio’s kunnen muziekondernemers ruimte huren. Voor initiatiefnemers uit de buurt is er ruimte, in de remise en buurtwerkplaats, om invulling te geven aan hun eigen activiteiten. Zo nodig krijgen zij daarbij begeleiding en ondersteuning.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen