Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

De Nieuwe Bierkaai

Looptijd: van 1 januari 2007 tot 31 augustus 2013

Reconstructie Oude HavenMet behulp van OP-Zuid subsidie wordt water teruggebracht in de historische stad van Hulst door middel van de aanleg van een havenkanaal op de plek waar vroeger een haven heeft gelegen. Vergroten aantrekkelijkheidCentraal in De Nieuwe Bierkaai staat de wens om de aantrekkelijkheid van dit deel van de Hulster binnenstad te vergroten en daarmee de rol van dit deel van de vestingstad als onderdeel van het totale winkelgebied opnieuw te versterken. Hierdoor krijgt het voor Hulst economisch gezien belangrijke (koop)toerisme weer meer kracht en herstelt Hulst haar bovenregionale functie van winkelcentrum en toeristische trekpleister. Nieuwe uitstralingEen belangrijk element in De Nieuwe Bierkaai is het terugbrengen van het water in de stad. Dit is gebeurd door middel van de aanleg van een waterpartij op de plek waar, in vroegere jaren - ook een haven heeft gelegen. De reconstructie van de oude haven op de vroegere locatie betekent een nieuwe uitstraling en een extra kwaliteit voor de openbare ruimte. De officiële OP-Zuid projectnaam: Reconstructie Oude Haven Hulst.  

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen