Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

De rijdende Stoomtrein Sneek - Stavoren

Looptijd: van 9 juni 2009 tot 31 december 2011

Het doel van het project is het mogelijk maken dat een stoomtrein gaat rijden tussen Sneek en Stavoren en dat dit gecombineerd kan worden met het reguliere treinvervoer.   Een rijdende (in tegenstelling tot een stilstaande) stoomtrein past goed in de behoefte van de consument (beleving, authenticiteit en edutainment), tevens verbindt de infrastructuur diverse kleinschalige attracties. Daarnaast draagt het project bij aan de realisatie van Stoomstad Sneek en aan de lange termijn doelstellingen van Sneek ten aanzien van kwaliteitsverbetering, seizoensverlenging- en intensivering en het bevorderen van samenwerking binnen de regio.   Het project betreft het aanleggen van de benodigde voorwaardenscheppende infrastructuur in zowel Sneek als Stavoren: Aansluitwissel (aansluiting hoofdspoor); Bijbehorend sein en bediening; 170 meter opstelspoor (om de stoomtrein van het hoofdspoor af te zetten). FaillisementDe rechtbank Leeuwarden heeft op 9 november 2011 de Stichting Stoomtrein Fryslan failliet verklaard.De Friese Stoomtrein Maatschappij heeft de afgelopen jaren vol passie gewerkt aan het realiseren van deze stoomdroom. Er is volop geïnvesteerd in het realiseren van die droom. Investeringen die helaas niet terugverdiend konden worden door het uitstellen van de exploitatie.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen