Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

De Toekomst van Museum Ons' Lieve Heer op Solder

Looptijd: van 19 december 2008 tot 31 december 2015

Museum Ons' Lieve Heer op Solder met circa 90.000 bezoekers per jaar, zal binnenkort verdubbelen in oppervlakte. Het monument wordt, via een ondergrondse passage, verbonden met een buurpand. Het nieuwe en grotere museum dat zo ontstaat, betekent het behoud van het monument met een kerk op zolder uit 1662.

Tegelijkertijd wordt er rekening gehouden voor een groeiend aantal bezoekers. Het Nieuwe Huis, de uitbreiding aan de overzijde van de Heintje Hoekssteeg, biedt straks ruimte aan inhoudelijke verdieping, educatie en publieksfaciliteiten. Daarnaast is het programma gericht op het kennis te laten maken van bezoekers met verhalen en bezienswaardigheden in de buurt.

Het museum, in het hart van de binnenstad van Amsterdam, speelt in de ogen van de gemeente Amsterdam een belangrijke rol in de economische opwaardering van de buurt. Naar verwachting wordt in 2010 met de verbouwing van het Nieuwe Huis gestart en in het najaar 2009 begint de restauratie in het Oude Huis, het monument zelf. Tijdens alle werkzaamheden blijft het museum geopend voor het publiek.

Samenwerking tussen : Stichting Museum Amstelkring, brouwerij de Prael, Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Centrum, Museum Ons' Lieve Heer op Solder, Bankgiroloterij, SKAN, KSBW+Benefolentia+PCB fonds en Stg.Gansoord+SNS Reaalfonds+Bonifacius fonds.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen