Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

De ToekomstBedrijven (Naar meer participatie in innovatie!)

Looptijd: van 18 oktober 2007 tot 31 december 2012

Het project beoogt innovatie, ondernemerschap en de kenniseconomomie aan te moedigen door: het vergroten van het aantal MKB-bedrijven die innovatieve activiteiten uitvoeren, het bevorderen van de samenwerking van deze bedrijven met kennisinstellingen.   De ToekomstBedrijven is een campagne van Syntens in samenwerking met de Kamer van Koophandel om MKB-bedrijven te betrekken bij de bestaande innovatienetwerken voor een beter toekomstperspectief. Vanaf medio 2008 bezoeken Syntensadviseurs in Zuid-Nederland bedrijven om in een persoonlijk gesprek te luisteren naar wat hen drijft en te helpen kansen te realiseren. De inzet is kosteloos dankzij de financiële steun van de Provincies Noord-Brabant, Limburg, Zeeland, het Rijk en de Europese Unie. In vier jaar worden 2000 bedrijven bezocht. Ruim 50% van de inmiddels 1750 bezochte bedrijven zijn in contact gebracht met andere partijen of heeft een vervolgtraject gestart voor een betere toekomst. Bedrijven kunnen zich nog steeds melden voor een gesprek over de toekomst, zie ook www.toekomstbedrijven.nl of bel 088- 444 0 005.   ToekomstBedrijvenscan Als ondernemer bent u elke minuut van de dag bezig met uw business. Maar bent u wel voorbereid op een snel veranderende markt? Zal uw onderneming ook morgen nog succesvol zijn? Verzeker uzelf vandaag nog van een succesvol morgen met de Toekomstscan. Binnen 3 minuten weet u hoe uw onderneming ervoor staat en krijgt u praktische tips voor de toekomst van uw onderneming. Een kans die u als actieve ondernemer niet mag missen! Vul nu de Toekomstscan in. .

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen