Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

De transitie van The New Farm

Looptijd: van 1 september 2020 tot 31 december 2023
Plattegrond van de locatie van het project

Vanuit de gemeente en vanuit de markt blijkt een behoefte en noodzaak tot het ontwikkelen van kleinschalige bedrijfsruimtes in stadsdeel Centrum. In Den Haag heeft The New Farm hiervoor veel potentie. Hoewel de bezetting in het pand een positieve ontwikkeling laat zien, worden de volledige mogelijkheden van het pand nog niet benut.

Doelstelling van dit project is de potentie van het bedrijfsverzamelgebouw The New Farm beter benutten door het creëren van moderne, flexibele, comfortabele en betaalbare bedrijfsruimtes voor productiebedrijven en aan productie ondersteunende bedrijven / dienstverlening. Op deze manier ontstaat groei van bestaande bedrijvigheid in de wijk en wordt nieuwe bedrijvigheid gestimuleerd. Dit resulteert in extra (in)directe werkgelegenheid, wat zal uitstralen op de ontwikkeling van de wijk.

Deze bedrijfsruimtes worden op de tweede en derde verdieping gerealiseerd. Activiteiten van het project bestaan enerzijds uit fysieke investeringen in The New Farm om deze kleinschalige en flexibele bedrijfsruimtes te creëren. Anderzijds uit het implementeren van community building binnen The New Farm, namelijk het stimuleren van verbinding en interactie tussen (a) ondernemers onderling en (b) The New Farm / ondernemers en buurtbewoners en (c) ondernemers en bezoekers van het gebouw. Om dit te faciliteren wordt binnen het project een kwartiermaker / programmamanager Community building aangesteld.

De begunstigde in dit project is ‘Starterspanden Den Haag C.V.’, totale projectkosten zijn 1.571.750 euro en de gevraagde KvW bijdrage is 749.624 euro.


Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen