Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

INTERREG-project E-Bus 2020

Arnhem is de enige “Trolleystad” van Nederland. Gold de trolleybus een paar jaar geleden nog als verouderd, inmiddels is het elektrische openbaar vervoer weer helemaal terug en wordt er gewerkt aan de toekomst! Om de trolleybus ook buiten het net met accu’s te kunnen laten rijden, en om de infrastructuur bijvoorbeeld voor elektrische auto’s te kunnen gebruiken, is het project “E-Bus 2020” in samenwerking met Duitse partners opgezet.

 Op vrijdag 12 mei heeft u de unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen in de enige Trolleybuswerkplaats van Nederland. U ziet de nieuwste bussen, komt meer te weten over de techniek en kunt het “Trolleybusmuseum” bezoeken. Natuurlijk wordt uitgelegd wat het E-Bus 2020-project in de komende jaren wil bereiken.

Gasten uit Duitsland starten op het station in Emmerich en worden met de nieuwe treinverbinding “RE19” van Emmerich naar Arnhem vervoerd. Zo kunt u elektrisch openbaar vervoer in de grensregio beleven!

Wanneer: vrijdag 12 mei
Waar: Trolleybuswerkplaats Arnhem
Tijdstip: ca. 10:30 – 13:30 Uhr
Deelname is gratis. Aanmelding verplicht!


Wilt u op vrijdag 12 mei komen kijken in Arnhem? Er is een beperkt aantal plaatsen en aanmelding is verplicht. U kunt zich tot 8 mei aanmelden via info@deutschland-nederland.eu. Bij aanmelding ontvangt u meer informatie over de locatie, tijdstip en ontvangt.

Meer informatie over het INTERREG-programma Deutschland-Nederland en andere deelnemende projecten, vindt u ook op onze website www.deutschland-nederland.eu!

 

Projecten die mee doen