Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

De Wissel

Looptijd: van 1 augustus 2008 tot 1 mei 2012

De Wissel wil in nauwe samenwerking met andere partners een bijdrage leveren aan de verdere opbouw van Utrecht Overvecht als een sociaal en economische krachtige wijk. De Wissel, een open huis voor studenten van het ROC Midden Nederland en het Vader Rijn College met competentiegericht onderwijs, krijgt hier een gezicht.

De cursisten zijn hier te zien, actief werkend en bezig aan hun prestaties. Potentiële opdrachtgevers zien hier de mogelijkheden om ook hun werkopdrachten aan te besteden. Vanuit de Wissel doen de jongeren klussen in de buurt. Het doel van de presentatiewinkel is om jongeren aan werk te helpen. Deze ervaring kunnen ze goed gebruiken als ze de arbeidsmarkt op gaan. De Wissel werkt ook aan het versterken van het netwerk in de buurt. Wijkbewoners, organisaties en bedrijven worden allemaal bij De Wissel betrokken. De Wissel biedt ook hulp aan buurtbewoners die een eigen bedrijf willen starten.

De Wissel wil een netwerk met individuele wijkbewoners ontwikkelen en prestaties voor bewoners en de ontwikkeling van een passende methodiek voor dit beroepsgerichte onderwijs uitvoeren en evalueren. Verder worden buurtbewoners benaderd die een eigen bedrijfje willen opzetten en er worden activiteiten georganiseerd met een cultureel, voorlichtend of sociaal karakter in samenwerking met de buurtbewoners.

De wijk zal uiteindelijk vitaler en leefbaarder worden en meer sociale cohesie vertonen.

Samenwerking tussen : ROC Midden Nederland, Vader Rijn College en woningbouwcorporatie Mitros.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen