Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Demonstrators Microfluïdische Systemen

Looptijd: van 1 september 2016 tot 31 augustus 2019


Bij het project ‘Demonstrators microfluidische systemen’ staan de High Tech Factory en NanoLab van de Universiteit Twente centraal. In de faciliteiten is veel apparatuur en activiteit op het gebied van micro- en nanotechnologie en toepassingen aanwezig, waarvan momenteel weinig gemeenschappelijk benut wordt.

In het project wordt de huidige proeftuin qua kwaliteit, samenwerking en gemeenschappelijkheid (‘delen’) verbeterd onder de werknaam High Tech Factory PLUS (HTF+). Het MESA+ NanoLab van de Universiteit Twente en Saxion vervullen hierbij de functie van het R&D-lab en HTF+ wordt een faciliteit waar MKB-bedrijven in een gedeelde proeftuinomgeving grootschaliger nanotechnologische en microfluïdische toepassingen kunnen produceren. Met gebruik van de proeftuin ontwikkelen en vervaardigen vier (MKB)-ondernemers in het project een aantal concrete demonstrators zoals een micro-pipet, een micro-naald en een microfluïdisch systeem voor het meten van verbrandingswaarden van gasmengsels. Door gezamenlijk op te trekken kan het punt waarop bedrijven de beslissing kunnen nemen om te investeren naar voren worden getrokken.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen