Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Depositie tool Solar Screen Printer

Looptijd: van 25 februari 2008 tot -

OTB Solar heeft drie projecten onder het OP-Zuid programma uitgevoerd: DEPx NG (DEPX2400), looptijd van 2008-02-25 tot 2009-06-30 Het ontwikkelen van een nieuwe snelle depositie tool voor het antireflectie-coatings en waterstofpassivatie. Thin Film Solar, looptijd van 2008-08-08 tot 2009-12-31 Laser processen, inkjet printen, sputtertool. Solar Screen Printer (METx), looptijd van 2008-02-25 tot 2009-06-30 Het ontwikkelen van een eigen dedicated Solar Screen Printer, die op de markt onderscheidend is door een hogere yield, grotere printnauwkeurigheid en compact ontwerp.   Voor elk project is in 250.000 Euro subsidie ontvangen. Hiervan kwam de helft uit het Europese EFRO fonds en de rest van de rijksoverheid (2/6) en de provincie Noord-Brabant (1/6).    

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen