Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Designer Café

Looptijd: van 1 januari 2010 tot 31 maart 2015
designer cafe

Designer Café is een nieuwe conceptstore waar collecties van jonge getalenteerde Nederlandse modeontwerpers geproduceerd en verkocht worden. Designer Café geeft hiermee een impuls aan de modesector in de stad.

Het Designer Café heeft een verkoop-, productie- en etalagefunctie voor modeartikelen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige ICT-toepassingen, technologisch vergevorderde naaimachines en vooraf gefabriceerde kleding. Dit leidt tot een geheel nieuwe manier van kledingproductie doordat kleding uit massaproductie wordt gebruikt om custom made kleding te maken. Door het gebruik van massa geproduceerde kleding blijft de kostprijs laag en kan zo de concurrentie aan met traditionele winkelketens. De subsidie wordt gebruikt om de tekorten bij de start van het Designer Café af te dekken.

Het systeem werkt als volgt:de aangesloten designers ontwerpen de kleding. In naaiateliers in de stad worden de prefab-kledingonderdelen gemaakt. Deze kledingonderdelen worden verzameld en tentoongesteld in het Designer Café. Klanten kunnen ter plekke hun kledingstukken samenstellen of de patronen en kledingonderdelen zelf thuis verwerken.

Kortom, het Designer Café is een winkel in de stad Utrecht waar de klant terecht kan voor prefab bestellingen op maat, een naaiatelier èn een etalage met nieuwe producten van jonge ontwerpers.

Maar de klant kan hier ook terecht voor workshops en social shopping events.

Samenwerking tussen : gemeente Utrecht en de Provincie Utrecht.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen