Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Development of Porous Gelatin Powder 73

Looptijd: van 2016-04-01 tot 2016-12-31
Plattegrond van de locatie van het project

EMCM produceert een gel (Adcon) die door chirurgen wordt gebruikt ter voorkoming van littekenweefsel en verklevingen. Deze gel wordt vooral toegepast bij operaties aan de ruggengraat (o.a. hernia). De belangrijkste grondstof voor Adcon is een gelfoam die EMCM momenteel inkoopt bij Pfizer. Deze gelfoam wordt gemaakt van gelatine afkomstig van varkens. Keuringsinstanties stellen steeds strengere eisen aan het gebruik van materialen van dierlijke komaf. Pfizer is niet bereid informatie te verstrekken over de dierlijke component van de varkensgelatine. Dit betekent dat EMCM het product Adcon niet langer voor de Europese markt kan maken en verkopen. EMCM wil daarom, samen met FutureChemistry, spin-off van de Nijmeegse Radboud Universiteit , een nieuwe antiverklevingsgel ontwikkelen op basis van de gepatenteerde technologie van FutureChemistry: ‘CONTINUOUS FLOW PRODUCTION OF GELATIN NANOPARTICLES’. Met deze technologie wordt een poreus gelatinepoeder ontwikkeld dat dient als grondstof voor de productie van Adcon. Dit poeder wordt PGP-73 genoemd.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen