Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Dia Pro-MS

Looptijd: van 1 juli 2015 tot 30 juni 2017

 

 

In dit project werken de MKB’s orikami en DTID nauw samen om, op basis van het moleculaire MS landschap, een interactief en gemakkelijk toegankelijke applicatie (DiaPro MSapp) te ontwikkelen die individuele diagnostiek en prognose-bepaling voor MS-patiënten mogelijk maakt

"Daartoe wordt het individuele profiel van een MS-patiënt (genetische, biomarker, genetische en klinische informatie, maar ook andere variabelen zoals geslacht, risicofactoren, leeftijd e.d.) gelegd op en vergeleken met het moleculaire MS landschap. De DiaPro MS-app voldoet daarmee aan de vraag naar een verbetering van de diagnose, prognosebepaling "

Multiple sclerose (MS) openbaart zich in Nederland bij ongeveer 1 op de 1000 mensen, meestal tussen het 15e en 50e levensjaar, en het blijkt niet eenvoudig te zijn om een goede diagnose te stellen en een prognose te bepalen voor MS omdat de symptomen divers zijn en verschillen per patiënt. We hebben recent en voor het eerst alle publiek-toegankelijke genetische en andere big data van MS geïntegreerd in een zogenoemd ‘moleculair landschap’ voor MS.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen