Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Diagnostiek-in-3D

Looptijd: van 1 januari 2021 tot 30 juni 2023
Plattegrond van de locatie van het project


Het Diagnostiek-in-3D project wil het diagnosticeren van patiënten met een zeldzame ziekte makkelijker maken.

Dit wil men bereiken door kunstmatige intelligentie in te zetten bij de analyse van 3D beelden van eiwitstructuren. Het herkennen of identificeren van zeldzame erfelijke ziekten (de pathogene mutatie) is namelijk een belangrijke stap op weg naar de ontwikkeling van een behandeling. Zeldzame ziekten zijn gedefinieerd als ziekten die bij minder dan 1 op de 2000  mensen voorkomen. Ze komen afzonderlijk dus niet veel voor maar er zijn, bij benadering, 7000 zeldzame, erfelijke ziekten die samen ongeveer 8% van de bevolking treffen. Voor ongeveer de helft van de patiënten lukt het helaas nu nog niet om een diagnose te stellen. Hiertoe brengt het project Diagnostiek-in-3D drie partners in de regio Nijmegen bij elkaar, elk met eigen unieke kennis en software om de diagnostiek van zeldzame ziekten te verbeteren.Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen