Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Diagnostische test voor screening baarmoederhalskanker

Looptijd: van 1 juli 2018 tot 1 januari 2023

Baarmoederhalskanker is een ziekte die bijna altijd is te voorkomen door goede screening. Huidige screeningsmethoden zijn echter onvoldoende accuraat, waardoor ieder jaar een miljoen Europese vrouwen vals-positief getest wordt op baarmoederhalskanker.

Dit project betreft het testen van een innovatieve diagnostische test voor de screening naar baarmoederhalskanker in een laboratoriumomgeving en validatie ervan door de Notified Body.

Een vinding vanuit het UMCG wordt door CC Diagnostics gevaloriseerd. De vinding is in staat om het aantal vals-positieve uitslagen met 33% te reduceren. Dit heeft enorme menselijke en maatschappelijke impact omdat onnodig langdurige stress bij vals-positief geteste vrouwen wordt voorkomen en vroegtijdige signalering van kanker wordt verbeterd. Verder kan een substantiële besparing op de middelen voor gezondheidszorg worden bereikt.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen