Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Diergaardesingel

Looptijd: van 6 mei 2015 tot 31 december 2015
Diergaardesingel

Met de komst van het nieuwe Centraal Station en de ondergrondse parkeergarage, de nieuwe woontoren Calypso en een tweede kantoortoren First direct tegenover het station onderging het Rotterdamse stationsgebied een grote metamorfose. Ook het Weena werd opnieuw ingericht, evenals het daarop aansluitende Kruisplein. Dit plein vormt de stadsentree vanuit het station, waarbij de direct daar achter liggende Diergaardesingel nog schril afstak, wachtend op een herinrichting.

Dankzij een bijdrage van Kansen voor West is de singel aangepakt. Het ging om een driehoekig stukje straat, waar parkeervakken moesten wijken voor meer groen en meer bomen. Ook kwamen er nieuwe banken en andere zitelementen, werd de openbare verlichting aangepast en kwamen er kunstwerken die refereren aan de cultuurhistorie van het gebied. Hoewel het hier om een zeer bescheiden herinrichtingsproject ging, moet het worden gezien als onderdeel van de verzameling kleinere kwaliteitsslagen, die het niveau van de leefomgeving in de gehele binnenstad van Rotterdam moet verbeteren.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen