Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Digitale ketenintegratie

Looptijd: van 1 januari 2020 tot 31 december 2020
MCM Marknesse

MCM uit Marknesse is de laatste jaren gegroeid. Naast deze groei hebben de directie en een medewerker van MCM een nieuw bedrijf opgericht genaamd TCM. Dit bedrijf richt zich op buislaseren. Daarnaast heeft MCM Schouten Constructies in Kampen overgenomen. Dit bedrijf heeft een nieuwe naam gekregen en heet nu Conweld.

MCM heeft deze bedrijven opgestart/ overgenomen omdat deze bedrijven complementair aan MCM zijn. Hierdoor heeft MCM meer mogelijkheden in de markt.

Op dit moment zijn deze bedrijven volledig zelfstandig. Dit betekent dat ze voor MCM een leverancier zijn. Dit betekent weer dat de processen tussen deze bedrijven niet anders lopen dan die tussen klant en leverancier. MCM denkt hier nog veel voordelen te kunnen behalen, zeker nu al deze bedrijven dezelfde ERP-software gaan implementeren. MCM wil daar waar mogelijk de processen tussen MCM, TCM en Conweld vereenvoudigen om de administratieve doorlooptijd (voor Calculatie en WVB) en de tijd die wordt besteed aan werkvoorbereiding terug te brengen.

De doelstelling van dit traject is na te gaan of de processen van de verschillende bedrijven geïntegreerd kunnen worden. Daarnaast wordt nagegaan in hoeverre calculatieregels automatisch aangescherpt kunnen worden (kunstmatige intelligentie) op basis van data-analyse (Big Data analysis).


Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen