Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Digitalisering van de bloedafname

Looptijd: van 1 juli 2021 tot 30 juni 2023
Plattegrond van de locatie van het project

Vitestro is een medisch roboticabedrijf gevestigd in Utrecht. In het project “digitalisering van de bloedafname” focust Vitestro op de door- en uitontwikkeling van de VD-1, een autonoom bloedafnameapparaat. Een prototype van de VD-1 is onder andere door een eerdere EFRO Innovatiesubsidie ontwikkeld. In dit REACT-EU project wordt gefocust op integratie, verificatie en validatie. Vitestro heeft een ervaren en multidisciplinair van zo’n 30 mensen, voornamelijk ingenieurs in robotica en A.I. hardware en software.

De VD-1 verricht een technisch perfecte bloedafname met behulp van state of the art A.I. en robotica. Met de VD-1 kan de weerbaarheid van de zorg worden vergroot door verhoging van de productiviteit van verpleegkundig personeel. Met de VD-1 verandert de rol van een bloedafnameverpleegkundige in device supervisor. Bovendien kan de afhankelijkheid van personeel worden verminderd. Dit zorgt voor een zorgsysteem dat bestendig is voor toekomstige pandemieën en een stijgende zorgvraag.

De VD-1 is een innovatieve doorbraak in de zorg door digitalisering van invasieve medische procedures en wereldwijd een primeur. Dit zorgt voor versterking van ecosysteem van de Regio Utrecht. Ook sluit deze ontwikkeling aan bij de doelstellingen van Region Utrecht Economic Agenda, zoals de transitie naar preventie in de zorg. Bovendien kan deze ontwikkeling helpen in verduurzaming van zorgprocessen. Vitestro vervult een duidelijke marktbehoefte en werkt nauw samen met klinische laboratoria in binnen- en buitenland. Dankzij dit REACT-EU project is Vitestro gepositioneerd om wereldwijd marktleider te worden in de autonome bloedafnametechnologie.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen