Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Disruptie in hemofiliebehandeling met een biochip

Looptijd: van 15 september 2018 tot 1 april 2023


Het resultaat van dit project is een apparaatje waarmee een patiënt met een bloedstollingsziekte, overal, zelf bloedstollingswaarden kan meten.

Met behulp van een biochip worden meerdere testen tegelijk uitgevoerd en worden de nieuwe globale testen sneller gestandaardiseerd. Het speciaal ontworpen bloedafnamesysteem kan met een eenvoudig kliksysteem worden gekoppeld aan een bloedstollingsbiochip die is verbonden aan een mobiele telefoon. De patiënt kan het resultaat uitlezen zonder tussenkomst van een laboratorium of arts én hoeft minder vaak een bezoek te brengen aan het ziekenhuis.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen