Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

DOOG

Looptijd: van 1 juli 2019 tot 30 juni 2022
Plattegrond van de locatie van het project

Voor akkerbouwers en de verwerkende industrie is het weten van een actuele en verwachte opbrengst van de oogst van een specifiek veld van belang om hun productieproces efficiënter in te richten.

Dit project gaat over het binnenhalen van de laatste state-of-the art kennis en technologie omtrent de factoren die de opbrengst van de oogst beïnvloeden.

De doelstelling van dit project is het ontwikkelen en testen van een proof-of concept oogstvoorspellingsmodule op veldniveau die akkerbouwers en verwerkende industrie wereldwijd als SaaS (Software as a Service) oplossing kunnen raadplegen. Essentieel is hierbij het binnenhalen van fundamentele kennis omtrent de bodem, boven- en ondergronds groei van gewassen en de nieuwste data technologieën die nodig zijn om dit te kunnen bereiken.

Dit project draagt sterk bij aan een betere kennispositie van de projectdeelnemers waarvan meerdere MKB-ondernemingen.

Het kennisontwikkelproject richt zich op twee zaken:

1. Nieuwe kennis omtrent ontbrekende beïnvloedingen factoren van de bodem. Er ontbreekt momenteel kennis van enkele bodem factoren die de oogst beïnvloeden zoals: wat is de rol van vochttekort in de bodem, de effecten van organische stof of de mineralenbalans van de bodem?

2. Ontwikkeling van kennis omtrent nieuwe technologie/ datasets. De technologie om ons heen ontwikkelt zich in een razend tempo. Denk hierbij aan zowel kwantitatieve als kwalitatieve verbetering van satelliet data, verbeterde klimaatdata, nieuwe beschikbare open data en wereldwijd beschikbare data van berekende bodemtemperatuur en vochtbalans etc. Graag willen we de effecten van deze nieuwe beschikbare technologie op de voorspelbaarheid van de opbrengst onderzoeken.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen