Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Doorbraak met innovatieve beeldvormende diagnostiek en gerichte therapie van hartfibrose

Looptijd: van 1 november 2017 tot 31 december 2019
Plattegrond van de locatie van het project

Steeds meer patiënten overleven de eerste acute fase van een hartinfarct (myocardinfarct, MI) maar ontwikkelen juist in de jaren daarna chronisch hartfalen. Deze invaliderende en uiteindelijk dodelijke ziekte wordt veroorzaakt door diffuse fibrose (littekenweefsel) als reactie op de schade aan het hart.
BiOrion ontwikkelt innovatieve (genees)middelen om het littekenweefsel in het hart nauwkeurig in beeld te brengen en vervolgens gericht te behandelen, waarbij ook het effect van die behandeling in beeld worden gebracht. In dit project wil BiOrion voornamelijk de door haar ontwikkelde beeldvormende diagnostiek bij hartpatiënten testen. Parallel daaraan wordt een nieuw geneesmiddel voor fibrose geproduceerd en getest op veiligheid. Indien die resultaten bij patiënten net zo veelbelovend als bij de diermodellen, zal deze technologie twee nieuwe producten opleveren die verder worden ontwikkeld voor de markt waar wereldwijd vele miljoenen patiënten mee kunnen worden geholpen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen