Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Doorstart Technofonds Flevoland BV

Looptijd: van 1 januari 2007 tot 30 juni 2016

Het Technofonds is in 2000 gestart met het verstrekken van risicokapitaal aan meer jonge hoogwaardige technologisch gerichte bedrijven in bijvoorbeeld de ICT sfeer, life science, communicatie, internet, robotisering en back-up technologie.

Het project bestaat uit het verstrekken van participatiekapitaal tegen marktcondities aan hoogwaardige startende- en doorstartende technologisch/innovatief gerichte ondernemingen in de vorm van aandelenkapitaal en (achtergestelde) geldleningen. Het maximale participatiebedrag bedraagt in de aanvangsfinanciering maximaal &,euro, 300.000, waarvan het grootste deel bestaat uit een geldlening.

In de periode 2000 t/m 2007 is het ingebrachte participatiekapitaal van ruim &,euro, 6,4 miljoen verstrekt aan ruim 30 ondernemingen. Alle aandeelhouders binnen het Technofonds zijn van mening dat het ingebrachte kapitaal niet hoeft te worden teruggestort. Ze zijn bereid het kapitaal dat is vrijgekomen, door bijvoorbeeld aflossingen van geldleningen en aandelenexits, opnieuw ter beschikking te stellen.

De verwachting is dat met de doorstart 19 ondernemingen in totaal 4,2 miljoen euro zullen krijgen en dat er nieuwe innovatieve ondernemingen in Flevoland kunnen ontstaan die niet alleen zelf bijdragen aan de gewenste werkgelegenheid maar ook voor ongeveer 30% indirect bijdragen aan de werkgelegenheid.

Samenwerking tussen : Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland B.V., de gemeenten Almere, Lelystad, Dronten en Noordoostpolder.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen