Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Drents Archief 3.0

Looptijd: van 20 augustus 2009 tot 31 december 2013

In maart 2012 presenteerde het Drents Archief de website en mobiele app annodrenthe.nu.  Later dat jaar ging het gerenoveerde pand open voor publiek. Met annodrenthe.nu beleef je Drenthe op een nieuwe manier. Het is een website en mobiele app waarmee je een tijdreis door Drenthe maakt. De basis voor annodrenthe.nu is de kaart van Drenthe door de eeuwen heen, van nu terug tot 1640. Op tal van plekken op de kaart zijn oude foto’s, films en documenten te vinden die betrekking hebben op die locatie. Ze vertellen het verhaal van die plek. Maar je kunt ook je eigen verhaal vertellen. Plaats zelf eens een mooie foto of film op de kaart, bijvoorbeeld van je huis. Drenthe in je broekzakWie een wandeling of fietstocht langs de historische plekken wil maken, kan met de smartphone in de hand een route volgen. Verhalen over geschiedenis, cultuur, natuur en milieu worden met de mobiele app op locatie in heel Drenthe voor iedereen toegankelijk. Je hebt de geschiedenis van Drenthe in je broekzak. Volg mooie wandelroutes door een stad, fiets door de Drentse natuur en beleef een spannende verhalenroute. Of stel je eigen route samen, bijvoorbeeld langs de plaatsen die van belang zijn voor je eigen historie en die van je familie.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen