Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Drents Museum

Looptijd: van 16 september 2009 tot 31 december 2012

Informatie over het project

Het Drents Museum is vernieuwd en nog groter geworden! Met de nieuwe museumvleugel, ontworpen door gerenommeerd architect Erick van Egeraat, beschikt het museum over maar liefst 4.600 vierkante meters fascinerende archeologie, toonaangevend hedendaags realisme en schitterende kunst uit de periode 1885-1935. De internationale blockbusters worden gepresenteerd in de nieuwe vleugel en op de verschillende collectieafdelingen in het oude gebouw, die allemaal in een nieuw jasje zijn gestoken, zijn regelmatig kleinere presentaties te zien. In het Drents Museum, nieuwe stijl, is genoeg te zien, te beleven en te ontdekken om een hele dag te genieten. Ook voor kinderen en jongeren. Want het Kindermuseum Boordevol Energie is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Hier woont uitvinder Leo van Assen. In Leo’s huis worden kinderen uitgedaagd na te denken over energie in het verleden. Of bezoek Het Grootste Poppenhuis van Nederland waar je wordt terug gebracht naar het Drenthe van de 18de eeuw. Een bezoek aan dit huis is en belevenis voor jong en oud, die alle zintuigen prikkelt. Tot 18 jaar hebben kinderen vrij entree tot het hele museum!

 

 

 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen