Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Drijvend Palviljoen

Looptijd: van 16 november 2009 tot 31 december 2011

Drijvend bouwen stelt Rotterdam in staat een brug te slaan tussen haven en stad en biedt kansen om aantrekkelijke woon- en werkomgevingen te creëren in het oude havengebied. Op den duur zullen complete drijvende, klimaatrobuuste en duurzame stadsdelen verrijzen in de Stadshavens.  In dit project wordt,  als pilot,  een duurzaam, drijvend paviljoen gebouwd.    Het paviljoen kan gebruikt worden als locatie waar innovaties op het gebied van drijvend bouwen en duurzaamheid worden gepresenteerd (in de vorm van tentoonstellingen, congressen etc). Het doel is om de kennis op deze gebieden breed te verspreiden waardoor deze kan worden gebruikt bij de ontwikkeling van nieuwe producten, woon-/ werkgebieden etc.De kennis die met de engineering en de bouw wordt opgedaan wordt komt beschikbaar voor latere projecten in, onder andere het Stadshavens gebied. De meerwaarde van het paviljoen is gelegen in het innovatieve karakter van drijvend bouwen en de grote hoeveelheid duurzaamheidmaatregelen die in het gebouw zijn genomen.    

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen