Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Drug Delivery and Targeting Cluster

Looptijd: van 6 november 2008 tot 1 mei 2014

In dit project gaan bedrijven en kennisinstellingen gezamenlijk ‘proof of concepts’ ontwikkelen, die vervolgens vermarkt kunnen worden aan de farmaceutische industrie. Met een ‘proof of concept’ wordt bedoeld een concreet bewijs dat de farmaceutische industrie accepteert en voor wil betalen voor het ontwikkelen van een effectieve therapie.   Met drug delivery en targeting wordt bedoeld: Alle activiteiten die eraan bijdragen medicijnen in het menselijk lichaam zo efficiënt mogelijk te laten werken met zo weinig mogelijk bijwerkingen. Anders gezegd, zorgen dat een medicijn daar aankomt waar het moet werken: bijvoorbeeld een kankermedicijn de opdracht geven alleen een tumorbloedvat uit te schakelen en de gezonde bloedvaten met rust te laten. Ook de technieken om werkzame medicijnen in de goede vorm te verkrijgen en het stabiliseren zodat ze tijdens transport door het lichaam in de goede vorm blijven, behoort tot het werkgebied.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen