Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Dry joints for ATS towers

Looptijd: van 1 juli 2015 tot 10 juni 2016
Plattegrond van de locatie van het project

Het project is gericht op het onderzoeken van de haalbaarheid van de ontwikkeling van droge horizontale voegen voor de ATS toren voor windturbines. Het basisprincipe van het ATS torenconcept is ontwikkeld in 2005. De ATS toren bestaat grotendeels uit betonnen hoek- en vlakelementen die op locatie worden geassembleerd en daarmee een fundatie vormt voor installatie van windturbines. ATS werkt aan de ontwikkeling van een ATS 2.0 toren, waarbij o.a. verbeteringen gezocht worden in significante gewichtsreductie en het versnellen van de installatietijd. Een belangrijke verbetering wordt gezien in de mogelijkheden van de ontwikkeling van een droge horizontale voegverbinding in plaats van de huidige voegmortel, waartoe ATS in dit project de haalbaarheid onderzoekt.
Het haalbaarheidsproject is hoofdzakelijk gericht op de ontwikkeling van een droog voegmateriaal dat voldoende sterkte biedt voor de hoge druk- en schuifspanningen die op de horizontale voegverbinding komen te staan en daarnaast flexibel genoeg is om oneffenheden van de voegoppervlakte op te heffen om spanningsconcentraties te vermijden.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen