Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Dual Inventive: de stap naar veiligheid op het Nederlandse spoor

Looptijd: van 21 januari 2009 tot 18 januari 2011

Misschien staat u er niet altijd bij stil, maar om ervoor te zorgen dat treinen veilig en op tijd rijden wordt er hard gewerkt aan het spoor. Maar wat betekent het werken aan het spoor? En vooral, hoe zorg je ervoor dat je veilig aan het werk bent? Dual Inventive uit Oisterwijk ontwikkelt producten en systemen die het mogelijk maken om de onderhoudswerkzaamheden aan het spoor veilig en efficiënt uit te voeren. Zeker omdat het steeds drukker wordt op het spoor is dit erg belangrijk. Dual Inventive levert haar producten onder meer aan ProRail, Strukton Rail, BAM Rail en InfraBel. Europa financiert verbeterde spoorveiligheidZKL 3000 RC is het eerste product dat door Dual Inventive met behulp van Europese middelen is ontwikkeld. Met dit product is het mogelijk om een baanvak af te sluiten voor treinverkeer, zodat onderhoudswerkzaamheden veilig door de baanwerkers uitgevoerd kunnen worden. De ZKL 3000 RC is op afstand met een druk op de knop te bedienen. Via een draadloze data verbinding kan hiermee een groot stuk spoor in een paar seconden beveiligd worden.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen