Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Kasteel Duivenvoorde - landschapspark

Looptijd: van 5 november 2009 tot 31 december 2014
Kasteel Duivenvoorde

Duivenvoorde is een uniek en nog steeds bewoond kasteel en landgoed in Voorschoten met wortels in de 13de eeuw. Het ligt als een groene oase verscholen in een sterk verstedelijkt gebied tussen Leiden en Den Haag. Door het eeuwenoude en authentieke kasteelmuseum worden in het museumseizoen (april t/m oktober) rondleidingen verzorgd. De onlangs geopende en prachtige tentoonstelling 'Upstairs, downstairs' vertelt het verhaal van de adellijke bewoners en het dienstdoende personeel van Duivenvoorde rond 1900. Behalve het kasteel heeft ook het park van Duivenvoorde de status van rijksmonument. Het Engelse landschapspark is erg geliefd onder wandelaars en natuurliefhebbers en kent een schat aan bijzondere flora en fauna.

 

Kansen voor West heeft financieel bijgedragen aan diverse activiteiten, zoals aan het instellen van een kwaliteitsteam (Q-team), dat de vinger aan de pols houdt bij het opstellen van beeldkwaliteit- en uitwerkingsplannen en de diverse (bouw)plannen. Er werd er een inrichtingsplan opgesteld met als titel ‘Van glas naar gras’ en het Europese geld werd ook benut om in het kasteelpark Duivenvoorde een kwalitatieve inhaalslag uit te voeren op basis van een parkherstelplan, met ook oog voor het verbeteren van toeristische voorzieningen. Dit Engels landschapspark van tuinarchitect Jan David Zocher jr. had veel van zijn natuurlijke vitaliteit verloren.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen